Home
Karate
Stamboom
Iaijutsu & kenjutsu
M.Shimabukuro Hanshi
C. Long Kyoshi
M.Gravenstijn Shihan
M Mebis sensei
Foto albums
Locatie en Tijd
Agenda
Contact
Links

 

 

Itosu Ryu Karate,

Itosu Ryu karate is ontwikkeld door Yasutune “Anko” Itosu 1830 – 1916 en stamt af van de lijn van de Shuri–Te meester Sokon Matsumura.

Yasutune “Anko” Itosu kan eigenlijk wel beschouwd worden als de grondlegger van het huidige karate dit nadat hij het tode-Jutsu verder ontwikkeld en verfijnd had.
Yasutune “Anko” Itosu is de persoon geweest die ervoor gezorgd heeft dat karate geintroduceerd werd op scholen, ook zijn diverse kata’s ontwikkeld door Yasutune “Anko” Itosu waaronder de Pinan kata’s.

Bekende Karate leraren waren leerlingen van Yasutune “Anko” Itosu o.a
Kentsu Yabu, Gishin Funakoshi, Chotoku Kyan, Chosin Chibana en Kenwa Mabuni.

Itosu Ryu karate is in nederland geintroduceerd door Martin Gravestijn shihan.

Martin Gravestijn shihan is in de jaren 60/70 naar Japan gegaan om daar te gaan trainen met  Matsutatsu Oyama shihan van de kyokushinkai karate dit na diverse jaren getraind te hebben met John Bluming Shihan.
Na een korte periode terug geweest te zijn in Nederland is Martin Gravestijn shihan terug gegaan naar Japan om daar te gaan wonen en is o.a het Itosu Ryu karate gaan trainen.
Zijn leraar was daar Sakurakoji shihan van de Dai Nihon Kobukai.
Diverse andere bekende leraren waren o.a Shimizu Shihan van de Jodo van de shindo muso Ryu, Hatsumi Shihan en Kaminoda Shihan.
Na diverse jaren getraind te hebben in Japan is Martin Gravestijn Shihan terug gekomen naar Nederland en is gaan werken op het opleidingscentrum van de mobiele eenheid op de vliegbasis van Woensdrecht.
Vanuit hier is het Itosu Ryu karate verder uitgedragen in Nederland door Martin Gravestijn Shihan.

 

Frank van Den Branden Sensei,
Na eerst een aantal jaren Kyokushinkai karate getraind te hebben ben ik in 1979 voor het eerst begonnen met Itosu Ryu karate onder leiding van Martin Gravestijn Shihan.
Na diverse jaren getraind te hebben bij Martin Gravestijn Shihan, heb ik in 1987 “Kobukai” geopend op advies van M Gravestijn Shihan. Na de opening heb ik nog vele jaren het genoegen gehad om samen met Martin Gravestijn Shihan te hebben kunnen trainen.

Sinds 19-4-2014 officieel als opvolger en president/voorzitter van de Itosu Ryu Karate Do Nederland aangesteld.
Martin Gravestijn Shihan een geweldige leraar waar ik veel van heb geleerd!

 

Michel Stuyts Sensei, 
Gestart met Itosu Ryu karate in de dojo van Joep van Gastel sensei die sinds 1976 een leerling is van Martin Gravestijn Shihan.
Nadat Joep van Gastel sensei is verhuist naar Kudelstaart is de dojo overgenomen door Frank van den Branden sensei en heeft Michel Stuyts sindsdien daar verder bij getraind. Na het behalen van zijn Sho-dan heeft Michel Stuyts sensei “Kobukai”verder mee opgebouwd en geeft nu samen met Frank van den Branden sensei les bij “Kobukai” 

 

Om de stamboom te bekijken klik hier