Home
Karate
Iaijutsu & kenjutsu
M.Shimabukuro Hanshi
C. Long Kyoshi
M.Gravenstijn Shihan
M Mebis sensei
Foto albums
Locatie en Tijd
Agenda
Contact
Links

M Gravestijn Shihan 1937 - 2011

 

 

Vanaf ongeveer zijn 14e jaar bezig met Budo, o.a judo en Kyokushinkai karate bij J Blumming Kaicho.

In de jaren 60 is M Gravestijn shihan naar Japan vertrokken in eerste instantie voor 4 jaar. Hierna is hij nog een keer terug gegaan maar dan voor een kortere periode. Trainen in Japan hield voor hem in 6 a 7 dagen per week met uitzondering van feestdagen. Ook heeft M Gravestijn shihan in Japan zijn lieve vrouw Mieko Hozumi leren kennen.

 

In eerste instantie werd kyokushinkai karate bij Mas. Oyama beoefend maar na een tijd bij de kyokushinkai getraind te hebben is M Gravestijn shihan Itosu Ryu karate gaan trainen bij Sakurakoji Shihan van de Dai Nihon Kobukai. Vanuit daar is hij nog vele andere krijgskunsten gaan trainen o.a. Jodo van de Shinden Muso Ryu, iaido, Kenjitsu, Hanbojitsu, Keebojitsu, tanjojitsu, Bojitsu enz.

M Gravestijn shihan heeft bij vele bekende Japanse leraren getraind zoals Shimizu Shihan, Hatsumi Shihan, Kaminoda Shihan, Kuroda shihan maar ook Don Dreager en Pascal Krieger zijn geen onbekende voor hem.

 

Na terug komst in Nederland is M Gravestijn shihan gaan werken als sportinstructeur bij het opleidingscentrum PIOF in Woensdrecht om daar gevechtstechnieken te trainen aan o.a. de mobiele eenheid, Arrestatie eenheid en Arrestatie teams.

Iedereen kent hem om zijn uitspraak “blijven kijken” deed je dat niet dat merkte je vanzelf wel waarom je dat moest blijven doen.

 

M Gravestijn shihan is voor 25 jaar mijn leraar geweest en heb enorm veel van hem geleerd niet alleen over Budo maar levensbeschouwing, numerologie, astrologie en vele andere zaken behoorden tot zijn lesstof.

 

M Gravestijn shihan bedankt voor de wijze lessen want door o.a. U ben ik geworden voor wat ik nu ben.

 

 

Frank van den Branden.